Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ce piese poți include într-un outfit boho chic?

  

Află în continuare:

  • Ce este stilul boho chic?
  • Care sunt principiile respectate de fanii boho?
  • Cum se compune un outfit boho chic?

Boho  este un stil artistic boem, asociat în principal cu maximum de confort, cu vara și vacanțele estivale, cu moda casual. Rochiile ușoare cu flori sunt, de asemenea, un semn sigur al stilului boho.

Stilul boho este o fuziune prietenoasă de etno pretențios, cochetărie și avangardă, spun specialiștii în modă.

Ca și în alte stiluri, boho are mai multe postulate care ar trebui respectate:

  • nuanțe excesiv de pestrițe;
  • combinația de stiluri radical opuse este o încântare;
  • schimbarea e de bază în alcătuirea outfit-urilor;
  • a copia aspectului altcuiva este interzisă.

Cele 5 principii principale ale stilului boho: aerisit, etnic, floral, natural și economic!

Stilul Boho  în modă poate fi descris ca un stil eclectic, deoarece combină elemente reprezentative preluate din moda hippie, libertatea romilor boemi și stilurile confortabile. Stilul boho chic, rezervat până de curând practic doar pentru adulți, a câștigat recent popularitate chiar și în rândul copiilor.

Îmbrăcămintea în stil boho rămâne totuși în principal asociată cu New York-ul și cu femeile independente și creative care apreciază stilul de modă casual. De mult boho chic a încetat să fie asociat doar cu moda festivalieră și a intrat definitiv în moda casual.

Creativitatea fiecărei persoane, nu podiumul, te îndrumă cum să te îmbraci într-un stil boho

Vezi acum frecvent și pe meleagurile noastre, fete tinere și femei de vârstă medie în rochii multistrat până la gleznă, cu dantele romantice, jachete și bluze brodate, pantofi eleganți sau botine chic,  care și-au aruncat pe umeri nonșalant eșarfe și șaluri multicolore imense. Stilul boho chic este un amestec de motive etno, anume elemente ale sale condimentând ținutele cu accente hippie la modă, gotice și grunge care pot fi purtate nu doar vara, ci pe tot parcursul anului.

Rochia boho lungă până la podea în stil etno reprezintă unul dintre lucrurile de bază ale garderobei unei femei libere.

Un alt exemplu de ținută boho cool  poate ca să fie compusă și din saboți, salopetă din denim brodată cu modele florale sau etno, ochelari mari.

Piesele vestimentare de bază în acest stil sunt întotdeauna susținute de numeroase accesorii și bijuterii boho, dar și pantofi din materiale ecologice.

Îmbrăcămintea în stil boho este înainte de toate capabilă de a transmite un mesaj special pentru societate, de eliberare, de viață trăită liber, așa cum dorești.

Garderoba unei persoane adeptă a stilului boho chic este întotdeauna dominată de pulovere și pulovere cu glugă, rochii de vară cu dantelă și volane romantice, pantaloni largi, fuste plisate, cămăși de tip etno, haine cu imprimeuri abstracte colorate, patch-uri, broderii și ornamente etnice.

Astfel de haine sunt purtate de cele mai multe ori cu cizme înalte, cizme de cauciuc, botine, sandale și pantofi cu tocuri de înălțimi reduse sau fără toc.

Hainele create de tineri autori, inclusiv articole lucrate manual 100%, sunt cu siguranță mai interesante, mai durabile, mai de efect, decât cele în serii mari.

Unii chiar renunță la brandurile în vogă în favoarea pieselor vestimentare create în mod manual. Acest lucru o să permită acelora ce le aleg ca să poarte cu imensă mândrie și să îi determine și pe alții ca să adopte stilul boho.

Cele mai citite articole

Dacă ne referim la materiale, fanii boho chic acordă preferință țesăturilor neprelucrate chimic,începând cu bumbacul, mătasea, lâna, tweed-ul, jerseului, velurului și alte țesături naturale.

Îmbrăcăminte boho, o vestimentație frumoasă, personalizată

Stilul boho chic chiar nu este posibil fără existența unor elemente lucrate manual.

Se caută idei chiar și în portul din secolele trecute.

Un principiu spune că poți și chiar ar trebui să porți stilul boho contrar opiniei publice în materie de modă.

În secolul 20 stilul boem a fost promovat activ de Paul Poiret. Un secol mai târziu, vedem că femeile, indiferent de vârstă, nu vor ca să renunțe la rochiile retro boho din țesături translucide. Încă sunt în trend corsetele, șalvarii, tunicile, rochiile cu motive orientale.

Arta, nu podiumul, învață cum să îmbraci un stil boho!

Precum se știe, arta a influențat în mare măsură formarea stilului boho, a sugerat cu ce pantofi să se poarte la o rochie boho, pantaloni, salopetă…

De exemplu, poezia lui Byron și romanele lui Walter Scott au atras atenția fashionistelor actuale asupra culorilor luminoase, pălăriilor cu boruri largi, foarte cool și în 2021.

Pictura prerafaeliților a stârnit interesul creatorilor de modă și femeilor pentru rochiile cu siluetă liber, iar dandii englezi au insuflat gustul pentru haine în carouri, gen cardigan și o vestă peste o cămașă.

Câte accesorii și ce culoare poți alege în stil boho pentru rochii, pantaloni și tunici?

Frumosului stil boho îi este caracteristic întotdeauna cu o paletă de culori bogate.

În plus, este imposibil să porți haine boho fără a include și câteva elemente din cultura indiană, țigănească și asiatică, mărgele cu mai multe șiraguri, cercei, brățări, eșarfe legate în jurul taliei sau șoldurilor. Este perfect dacă porți o fustă maxi pe talie pe sub o bluză cu mâneci largi și să subliniați eventual silueta cu o curea.

Cât de chic arată chiar și cea mai simplă rochie boho!

Alege întotdeauna încălțăminte realizată din piele naturală, indiferent că este vorba de cizmele din piele întoarsă, cizmele tricotate sau cele în stil cowboy, pantofii cu toc gros, sandale în stil grecesc.

De asemenea, este cool să porți rochii, pantaloni și fuste în stil boho sub un strat generos de volane, falduri de mătase curgătoare, motive etno.

În garderoba unei fashioniste boho, cu siguranță nu poate lipsi de o rochie albă cu accente romantice și o pălărie cu boruri largi.

Stilul boho caută întotdeauna libertatea interioară și face haz de trendurile anuale. A purta haine în stil boho înseamnă mai mult decât a fi la modă. Este un mod de viață, o subcultură și o stare specială, care azi poate arăta sofisticat, iar mâine de o rebeliune sfidătoare.

Având în vedere cele de mai sus, avem și explicația pentru care boho chic nu va fi un stil ce va intra în uitare prea curând!

Cele mai citite articole