Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ce este o presă de balotat deșeuri?

În familia mașinilor de compactare a deșeurilor, aceste prese de balotat par a fi un echipament deosebit de eficient. Modul său simplu de funcționare și avantajele pe care le reprezintă pentru multe companii îl fac un echipament esențial în multe sectoare de activitate.

Utilitatea preselor de balotat

Presa de balotat este un compactor de deșeuri  cu densitate mare sau foarte mare, care produce baloti de 200 kg,  300 kg sau chiar până la 2 tone în funcție de model. Baloții sunt, de fapt, în formă de paralelipipede care sunt ținute și compactate folosind curele din plastic sau oțel.

Acest echipament satisface astfel perfect nevoile companiilor industriale, ale companiilor de prelucrare sau chiar ale companiilor comerciale, îndeosebi prin respectarea legilor care obligă toate companiile să efectueze o sortare selectivă.

Există două categorii principale de modele:

  • prese de balotat orizontale
  • prese de balotat verticale

Cele mai citite articole

Presele de balotat orizontale pot veni sub forma a două recipiente mari: unul în cazul în care e vorba de carton, hârtie, ambalaje, materiale plastice și alte materiale reciclabile, iar celălalt este utilizat pentru a stoca baloturi comprimate de către prima parte.

Sunt mai degrabă destinate companiilor care manipulează volume mari de deșeuri și în mod continuu, deoarece presele de balotat orizontale sunt instalate la sfârșitul liniei de producție. Pot produce baloți cu o greutate de până la peste o tonă. Forța lor de compresie este impresionantă: de la 50T la 200T. Producătorii și companiile de prelucrare le folosesc frecvent.

Presele de balotat verticale pe de altă parte, au volume mai mici, și vin sub forma unei cutii mari de aproximativ 2m. Manuală, automată sau semi-automată, presa de balotat verticală funcționează prin încărcarea cutiilor, ambalajelor, materialelor plastice și lăzilor prin partea superioară. Compresia se face apoi automat sau manual, în funcție de modele, iar baloturile obținute au o greutate mai mică decât baloturile orizontale: de la 50 kg la 500 kg. De asemenea, legarea face posibilă menținerea bine a baloturilor obținute.

Avantajele în greutate

Dacă există companii industriale, de prelucrare sau comerciale (distribuție mare în special) care folosesc  prese de balotat deșeuri se datorează  avantajelor utilizării lor:

  • Volumul  de deșeuri este redus semnificativ: în jur de 1 la 10 pentru hârtie sau carton și 1 până la 20 pentru plastic;
  • Un  câștig de bani: transportul deșeurilor este redus, ca operațiuni de manipulare;
  • Amprenta de carbon este  redusă: compactate, toate aceste deșeuri au un volum redus, ceea ce face posibil pentru a reduce amprenta de carbon.
  • Sistem ușor  de utilizat: modelele automate comprimă și înconjoară deșeurile de autonomie, în timp ce modelele manuale sau semiautomatice rămân foarte ușor de utilizat
  • Siguranță și  igienă  la locul de muncă. 

Cele mai citite articole