Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cati ani are valentin sanfira

Valentin Sanfira – biografia

Valentin Sanfira este un cantaret si compozitor de muzica populara din Romania. Nascut in judetul Gorj, in anul 1962, el a inceput sa cante inca de la varsta de 14 ani. A absolvit scoala generala in 1981 si a continuat sa practice muzica populara in aceeasi zona. In anul 1985, a inceput sa cante si sa inregistreze compozitiile sale la radioul din Craiova, devenind rapid unul dintre cei mai cunoscuti cantareti de muzica populara din Romania.

Cariera solista a lui Valentin Sanfira

In 1993, Valentin Sanfira a lansat primul sau album solo, intitulat "Dragoste la prima vedere". Acest album a avut un energic succes in Romania si a fost nominalizat pentru Premiul Muzical de Excelenta. Albumul a fost urmat de alte albume solo, precum "O lume mare si frumoasa" (1996), "Tineretea mea" (1998) si "Treziri din somn" (2002). Albumul sau cel mai recent, "Odata ce ne-am indragostit" (2010), a fost un rasunator succes in intreaga tara.

Colaborari cu alti artisti

De-a lungul carierei sale, Valentin Sanfira a colaborat cu multi alti artisti, precum Puiu Codreanu, Adi Cudz, Florin Piersic, Dan Spataru si multi altii. El a lansat numeroase cantece impreuna cu acestia, care au cucerit inimile fanilor din intreaga lume. De asemenea, a facut si colaborari cu artisti internationali, precum K-Maro si Loredana Groza, iar melodiile sale s-au bucurat de un mare succes la nivel international.

Premii si recunoastere la nivel international

Cele mai citite articole

Datorita talentului si originalitatii muzicii sale, Valentin Sanfira a primit numeroase premii si recunoasteri la nivel international. El a fost premiat cu Marele Premiu al Festivalului de Muzica Populara si a primit si doua nominalizari la Premiile Grammy. De asemenea, a primit si un premiu pentru contributia sa la scena muzicala internationala si a castigat si Festivalul de Muzica Populara din Canada. In plus, a fost invitat la numeroase festivaluri din intreaga lume.

Viata personala a lui Valentin Sanfira

Valentin Sanfira se casatorit cu sotia sa, Anca, in anul 1983 si impreuna au doi copii, Ana si Ion. El traieste deasupra unui restaurant pe care el si familia sa il detin in judetul Gorj. Cu toate ca a ajuns la o varsta inaintata, Valentin Sanfira inca canta si compune muzica in strainatate. De asemenea, el isi petrece timpul liber alaturi de familia sa, calatorind si bucurandu-se de viata.

Cati ani are Valentin Sanfira

Valentin Sanfira are aproximativ 58 de ani. El a implinit 59 de ani in anul 2021 si se afla la varful carierei sale muzicale. De asemenea, el isi petrece timpul bucurandu-se de familie si de bogatia pe care a adunat-o de-a lungul carierei sale muzicale.

Concluzie

Valentin Sanfira este un cantaret si compozitor de muzica populara din Romania foarte cunoscut. El a inceput sa cante inca de la varsta de 14 ani si a inregistrat numeroase albume, precum si colaborari cu alti artisti. El a primit numeroase premii si recunoasteri la nivel international si a castigat un numar mare de fani din intreaga lume. La ora actuala, Valentin Sanfira are aproximativ 58 de ani si se bucura de o bogata cariera muzicala si de o familie frumoasa.

Cele mai citite articole