Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cati ani are stana izbasa

Cati ani are stana izbasa

Cine este Stana Izbasa?

Stana Izbasa este una dintre cele mai renumite si cunoscute cântărețe și dansatoare de muzică populară și folk din România. Nascuta in anul 1962, in comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, Stana Izbasa și-a facut debutul in muzică la vârsta de 12 ani, cântând împreună cu fratele ei, Gheorghe. A devenit foarte populara în anii ’90, când a lansat hituri precum „Ma-ndeamna sa fac”, „Pofta buna, dragoste mare” și altele. A fost membru al formatiei „Ciocarlia”. De-a lungul carierei, Stana Izbasa a cântat și a dansat împreună cu numeroase trupe, printre care și „Lăutarii”, „Veselia” , „Doina Rustica” și „Veselia Româneasca”.

Cariera si realizari

Stana Izbasa a avut o cariera de succes si a primit numeroase premii, printre care și „Premiul pentru performanta artistica” la Festivalul National de Muzica Populara „Mamaia” din 1997, „Premiul pentru contribuția originala la cultura și arta” în anul 2000, „Premiul pentru muzica folk” în anul 2010, și „Premiul pentru excelența la Eurovision Dance Contest din 2012. A devenit și membru al Academiei de Muzică Populară din România, unde a organizat numeroase evenimente și seminarii legate de muzica și cultura populară. De-a lungul carierei, Stana Izbasa a înregistrat numeroase albume, printre care și „Lumea lui Gheorghe”, „Doina si Dor”, „Sufletul meu doina” și „Veselie romaneasca”.

Stilul sau unic de interpretare

Stana Izbasa are un stil unic de interpretare a muzicii populare, mai ales în ceea ce privește folosirea ritmurilor complexe și a limbajului poetic, ceea ce face ca melodiile ei să fie adesea descrise ca fiind emotionante și fiind pline de viață. Stana Izbasa se descrie însăși ca fiind o artistă care îmbina elementele tradiționale ale muzicii populare cu inovatiile moderne. Călătoresc în toată lumea pentru a face spectacole, și îi place să împartă muzica sa și cultura țării ei cu publicul internațional.

Viata privata

Cele mai citite articole

Stana Izbasa este căsătorită de aproximativ treizeci de ani cu un profesor de muzică, și are trei copii: un fiu și două fiice. Stana Izbasa a devenit, de asemenea, mare iubitoare a naturii și a animalelor, iar în ultimii ani a început să se ocupe de conducerea fermei sale din satul ei natal. Împreună cu familia ei, Stana Izbasa petrece în fiecare an Paștele în satul ei natal, Cocorastii Mislii, unde organizează petreceri locale și ocazii speciale pentru a împărtăși bucuriile vieții de sat.

Cati ani are Stana Izbasa?

Stana Izbasa are în prezent 58 de ani, fiind născută în anul 1962. Este una dintre cele mai cunoscute și apreciate artiste de muzică populară și folk din România, și încă mai cântă și dansează cu aceeași pasiune și energie de la începutul carierei sale. Stana Izbasa a cântat și a dansat împreună cu numeroase trupe, deseori fiind invitată să participe la evenimente artistice și festivaluri de muzică folk din țară și din străinătate.

Realegerea in Academia de Muzica Populara

În anul 2019, Stana Izbasa a fost realeasă în Academia de Muzică Populară din România, unde a devenit unul dintre cei mai buni membri. De-a lungul carierei sale, Stana Izbasa a contribuit la dezvoltarea și promovarea muzicii folk și populare și a contribuit la introducerea și conservarea acestei muzici în România. Și-a dedicat viața muzicii și a reușit să aducă muzica sa și cultura românească la nivel internațional, devenind unul dintre cei mai influenți artiști din țara noastră.

Concluzie

Stana Izbasa este una dintre cele mai cunoscute și premiate artiste de muzică populară și folk din România, și a contribuit la promovarea acestei muzici la nivel național și internațional. Cu o carieră impresionantă de aproape patruzeci de ani, Stana Izbasa este în prezent în vârstă de 58 de ani, și încă se bucură să cânte și să danseze cu aceeași pasiune și energie ca la începutul carierei sale. Ea este și membru al Academiei de Muzică Populară din România, unde activează în prezent pentru a susține și promova muzica și cultura românească.

Cele mai citite articole