Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cati ani are regina angliei

Cati ani are regina angliei

Regina Angliei si varsta ei

Regina Angliei este cea mai veche monarhie din lume si primul sau monarh a fost Egbert din Wessex, care a domnit in anul 827. Regina actuala a Angliei este Regina Elisabeta a II-a, care a domnit din 6 februarie 1952. Astfel, ceea ce vrem sa aflam este cati ani are regina Angliei.

Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a este membra a Casei Regale a Marii Britanii si a Commonwealth-ului. In prezent, Regina Elisabeta a II-a este cea mai batrana monarh din lume si ea a implinit 94 de ani pe 21 aprilie 2020. In luna mai 1945, in varsta de 19 ani, Regina Elisabeta a II-a a fost proclamata monarh in Malta.

Viața Reginei Elisabeta a II-a

Dupa ce a fost proclamata Regina, Elisabeta a II-a a initiat o serie de reforme politice si sociale in Marea Britanie si in tarile Commonwealth-ului. In varsta de 25 de ani, in 1953, a facut prima sa vizita in Statele Unite ale Americii si a tinut discursuri in fata a milioane de oameni. Pe parcursul domniei sale, Regina Elisabeta a II-a a vizitat peste 135 de tari si a fost implicata in mai multe proiecte de caritate si actiuni pentru a ajuta comunitatile afectate de catre dezastre naturale sau conflicte.

Ceremonia Coroanei

Cele mai citite articole

In 1953, Regina Elisabeta a II-a a fost incoronata in cadrul ceremoniei coroanei de catre Arhiepiscopul de Canterbury. Ceremonia a fost foarte solemnă și a durat aproximativ 4 ore și jumătate. Pe parcursul ceremoniei, Regina Elisabeta a II-a a primit de la membrii Casei Regale o coroană, un sceptru, un inel, o mantie și un scut al armelor sale.

Contribuțiile Reginei Elisabeta a II-a

In cei peste 67 de ani de cand domneste, Regina Elisabeta a II-a a contribuit la viata politica, sociala si economica a Mării Britanii si a Commonwealth-ului. Pe parcursul domniei sale, Regina Elisabeta a II-a a introdus reforme in educatie, a initiat proiecte de construire de case pentru tinerii afectati de razboi si a facut actiuni pentru conservarea mediului. De asemenea, Regina a ajutat la construirea relatiilor diplomatice cu tari din intreaga lume.

Plansa de tron Reginei Elisabeta a II-a

Plansa de tron a Reginei Elisabeta a II-a, care a fost alcatuita din cei doi lei si o coroana, simbolizeaza spiritul si intelepciunea reginei. Acest simbol poate fi vazut pe drapelul Regatului Unit, pe stema Regatului Unit si pe sigiliul presedintelui regatului. De asemenea, acesta poate fi vazut pe monedele britanice si pe diverse obiecte regale.

Concluzie

Prin urmare, regina Elisabeta a II-a este cea mai veche monarh din lume si are 94 de ani. Timpul sau de domnie a coincis cu o perioada importanta de schimbare sociala si politica in Regatul Unit si in tarile Commonwealth-ului si a luat initiativa pentru proiecte de caritate si actiuni sociale. Regina Elisabeta a II-a va ramane in istorie ca una dintre cele mai influente si importante regine care a trecut prin marele tron al Marii Britanii.

Cele mai citite articole