Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cati ani are oana lis

Oana Lis: Biografia si cariera ei

Oana Lis este o actrita si prezentatoare de televiziune din Romania, cea mai bine cunoscuta pentru rolurile sale din serialele TV Un show pacatos si Ingerasii. Nascuta in Bucuresti, pe 5 iulie 1986, ea si-a petrecut copilaria in mare parte in orasul natal. Ea a urmat cursurile Liceului de Teatru „Ion Luca Caragiale” din Bucuresti si a absolvit Facultatea de Teatru si Film din cadrul Universitatii Bucuresti in 2009.

Debutul carierei artistice

Debutul carierei artistice a lui Oana a fost unul destul de modest. A jucat in cateva productii locale de teatru, precum si in cateva filme. In anul 2007, ea a jucat rolul principal in scurtmetrajul "Pe malul lacului", care a primit premiul "Cel mai bun scurtmetraj" la Festivalul de Film Bucuresti. In anul 2008, ea a jucat un rol important in serialul de televiziune Un show pacatos si in 2009 a jucat rolul principal in serialul Ingerasii.

Ascensiunea carierei artistice

Oana a devenit cunoscuta in toata tara dupa ce a jucat rolul principal in serialul Ingerasii. Serialul a fost foarte apreciat de public si a contribuit la cresterea notorietatii lui Oana. A primit si premiul pentru cea mai buna actrita la Festivalul de Film din Romania si a fost nominalizata la Gala Gopo pentru rolul sau. In anul 2011, ea a lansat albumul de muzica pop "Scrisoare de iubire". Albumul a fost un succes comercial si a primit mai multe premii muzicale.

Cariera prezentatoare TV

In anul 2012, Oana a facut trecerea de la actorie la prezentare de televiziune. Ea a prezentat show-ul de divertisment King of the Dance si a prezentat ulterior o varietate de show-uri de televiziune. Incepand din anul 2015, Oana prezinta show-ul matinal de la Pro TV, "Fiecare zi in familie". Show-ul a devenit popular in randul telespectatorilor, in principal datorita stilului sau vesel si relaxat de prezentare.

Implicarea sociala

Cele mai citite articole

Oana Lis este un activist social si este implicata in mai multe fundatii si organizatii non-profit. Ea este ambasador al Fundatiei Calea Victoriei si a campaniei nationale de educatie media si comunicare "Reel and Real". Ea a primit premiul pentru cea mai buna actrita in 2011 pentru contributia sa la proiectele sociale.

Viata personala

In prezent, Oana are 34 de ani si locuieste in Bucuresti. Ea este casatorita cu actorul si producatorul de televiziune Radu Ionescu si au o fetita impreuna, pe nume Maria. Ea iubeste sa calatoreasca impreuna cu familia ei si isi petrece mult timp cu prietenii. Ea este cunoscuta in lumea intreaga pentru frumusetea si talentul ei.

Recunoastere si premii

In cei 14 ani de cariera, Oana Lis a primit mai multe premii si recunoasteri pentru munca sa. In anul 2011, a primit premiul pentru cea mai buna actrita la Festivalul de Film din Romania si a fost nominalizata la Gala Gopo. In anul 2012, ea a castigat premiul pentru cea mai buna prezentatoare de televiziune si a primit, de asemenea, premiul pentru cea mai buna actrita in 2017 la Gala Gopo. Ea a primit, de asemenea, premiul pentru contributia sa la proiectele sociale.

Realizari

In cei 14 ani de cariera, Oana a realizat multe lucruri. Ea a devenit unul dintre cei mai cunoscuti actori si prezentatori de televiziune din Romania. Pe langa prezenta sa la televizor, ea a lansat, de asemenea, un album de muzica si a jucat in mai multe filme si productii de teatru. Ea a devenit, de asemenea, un activist social si s-a implicat in mai multe campanii sociale si fundatii. Toate acestea au contribuit la succesul ei in lumea media.

Cele mai citite articole