Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cati ani are madona

Madonna – O iconoclasta a muzicii pop

Madonna Louise Ciccone este una dintre cele mai cunoscute voci din muzica pop. La data de 16 august 1958, s-a nascut in Detroit, Michigan, si devine rapid o vedeta internationala. In prezent, Madonna are aproximativ 61 de ani, iar numele ei a fost dezvaluit publicului incepand cu 1982.

De la copilarie la stardom

Madonna a crescut in familia sa traditionala catolica, din Bay City, Michigan. Principala ei preocupare a fost dansul, pe care l-a practicat din varsta de cinci ani. La sfarsitul scolii a decis sa studieze dansul contemporan la University of Michigan School of Music, Theatre & Dance, unde a absolvit in 1977.

Cariera si muzica

La inceputul anilor ’80, Madonna si-a lansat cariera muzicala. Prima sa piesa a fost ‘Everybody’, lansata in 1982. De-alungul carierei sale, artista a lansat sute de piese care au devenit hituri instant si au dominat topurile de muzica din intreaga lume.

Videoclipurile

Videoclipurile Madonnei au fost la fel de influente ca si muzica ei. Videoclipuri precum ‘Material Girl’, ‘Like a Virgin’, ‘Vogue’, ‘Express Yourself’ si ‘Justify My Love’ au revolutionat industria muzicala, oferind o noua forma de arta, dar si de reclama.

Cea mai influenta cantareata pop

Cele mai citite articole

Madonna si-a pastrat stilul unic si provocator de-a lungul anilor. Cu hituri de top precum ‘Like a Prayer’ si ‘Ray of Light’, Madonna a dovedit ca poate sa imbatraneasca fara sa se lase. Nu poate fi contestat faptul ca artista a devenit una dintre cele mai influente voci din muzica pop.

Proiecte mai recente

In ultimii ani, Madonna a lansat mai multe albume, inclusiv ‘MDNA’ si ‘Rebel Heart’ si a lansat un turneu mondial, pe care l-a incheiat cu un show spectaculos in august 2016. De asemenea, artista a lansat o colectie de moda impreuna cu celebrul designer Jeremy Scott.

Un look mai intelept

La varsta sa, Madonna a inceput sa colectioneze premii si sa isi etaleze intelepciunea. Pe langa faptul ca a castigat numeroase premii, artista a primit si un doctorat honorific in stiinte umane la Universitatea din Salford in 2004, pentru contribuţiile sale la muzica pop.

Filme si alte aparitii

Madonna a jucat in mai multe filme si a aparut in cateva seriale de televiziune. Printre cele mai importante filme ale sale se numara ‘Evita’ (1996), ‘The Next Best Thing’ (2000) si ‘Desperately Seeking Susan’ (1985).

Impactul Madonnei

In ciuda tuturor provocarilor pe care le-a infruntat, Madonna a ramas una dintre cele mai influente cantarete de peste trei decenii. Impactul sau asupra muzicii pop nu poate fi subestimat si a influentat mii de artisti. Artistii si fanii, de asemenea, o vor iubi pana in ziua de astazi.

Cele mai citite articole