Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cati ani are irina loghin

Cati ani are irina loghin

Irina Loghin: biografie

Irina Loghin este un nume cunoscut din lumea muzicii românești, printre puținele artiste care încă mai cântă și se află în centrul atenției la vârsta maturității. Irina Loghin s-a născut în anul 1945, la Bârlad, un orășel din sud-estul României. A crescut într-o familie modestă, tatăl fiind maistru și mama profesoară. A absolvit liceul la Iași, după care a urmat Facultatea de Filozofie, devenind apoi profesor de istorie. În anii studenției, a început să participe la evenimentele muzicale ale orașului, cântând alături de grupuri locale de muzică folk. Anii 1960 și 1970 au marcat debutul în muzica de la nivel național, prin lansarea primului ei album, intitulat „Flori de mai”. De atunci, artista a lansat numeroase albume și single-uri, împreună cu producătorul său, Negativ, devenind unul dintre cei mai cunoscuți artiști de muzică folk din România.

Irina Loghin: muzica si cariera

Irina Loghin a cântat peste o sută de piese, majoritatea fiind compuse de ea și producătorul său, Negativ. Acestea au fost foarte bine primite de public, datorită versurilor pline de poezie și melodiilor care reflectau sentimentele oamenilor. Muzica sa a fost influențată de muzica folk, blues și jazz, iar melodiile sale au fost încorporate în diverse producții muzicale și de teatru. Majoritatea albumelor sale au fost lansate în anii 1970 și 1980, dar a ținut și turnee internaționale în anii 1990 și 2000. A avut numeroase apariții în cadrul emisiunilor de divertisment și a participat la numeroase festivaluri naționale și internaționale de muzică.

Irina Loghin: premii si recorduri

Irina Loghin a primit numeroase premii și distincții pentru muzica sa, inclusiv premiul de aur al Uniunii Compozitorilor de Muzică Populară Românească din anul 1978. De asemenea, în anul 1987, a primit premiul pentru cea mai bună interpretare feminină de la Televiziunea Română. Nu numai că a primit premii pentru muzica sa, dar a și stabilit recorduri. În anul 1994, Irina Loghin a devenit prima artistă din România care a cântat în fața unei audiențe de peste 100.000 de oameni. A fost și prima artistă care a primit onorariu pentru a cânta în fața publicului.

Irina Loghin: vietile private

Cele mai citite articole

Irina Loghin a avut două căsătorii, prima fiind cu Leonid Moraru, cu care a divorțat în anul 1976. În anul 1979, s-a recăsătorit cu producătorul său, Negativ. Această căsătorie a durat până în anul 1997, când s-au despărțit, dar au rămas totuși în relatii bune. De asemenea, Irina Loghin are și o fiică, Valentina, care a urmat aceleași pași ca și mama ei, lansând numeroase cântece și album.

Irina Loghin: in prezent

În prezent, Irina Loghin încă se află în centrul atenției publicului, cântând în cadrul diferitelor festivaluri și evenimente muzicale. De asemenea, în anul 2017, a lansat albumul său „Cântece de dragoste și de muncă”, care a fost foarte bine primit de public. A fost apreciată pentru muzica sa și pentru felul în care reușește să le transmită oamenilor sentimente pozitive și speranța într-o lume mai bună. Irina Loghin are, în prezent, 74 de ani, iar muzica sa se bucură de mare popularitate în rândul publicului, fiind considerată un simbol al muzicii românești.

Irina Loghin: concluzie

Irina Loghin este un nume cunoscut pe scena muzicii românești și chiar internaționale. A reușit să se facă remarcată prin muzica sa, prin versurile sale pline de poezie și prin sentimentele pe care le transmite publicului. A primit numeroase premii și distincții pentru muzica sa și a stabilit și recorduri. În prezent, Irina Loghin are 74 de ani și încă se bucură de popularitate și aprecierea publicului.

Cele mai citite articole