Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Care sunt tipurile de tabla interactiva existente pe piata?

Desi este o tehnologie noua si inovativa, tabla interactiva a devenit tot mai populara, mai ales in sectorul educational si in cel de business. Acest lucru se datoreaza numeroaselor beneficii si multiplelor utilitati pe care acest instrument digital le ofera. 

Cu toate acestea, putini sunt cei care stiu ca exista doua tipuri de table interactive. Acestea sunt tabla interactiva care functioneaza prin intermediul unui proiector, conectat la un computer sau un modul interactiv, precum si o tabla interactiva de tipul all in one, o tabla compacta, cu ecran tactil interactiv. 

Tabla cu afisaj interactiv prin videoproiector

Conceptul de afisaj interactiv este cunoscut, in prezent, sub denumirea de tabla inteligenta. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceasta solutie de afisare interactiva functioneaza prin combinarea unui ecran, a unui computer si a unui videoproiector. De obicei, proiectorul este unul cu raza scurta de actiune care este instalat direct deasupra suprafetei de afisare.

Cele mai citite articole

Tehnologia utilizata a evoluat de la vechea tehnologie analogica, trecand prin tehnologiile electromagnetice și trigonometrice, pana la cea mai recenta tehnologie capacitiva a placilor. 

Astfel ca tablele interactive sunt furnizate cu un software de baza care serveste drept sistem de operare. De asemenea, pot fi furnizate si alte programe software pentru a exploata o varietate de caracteristici interactive. Printre acestea se numara recunoasterea scrisului de mana, capacitatea de a captura si imprima continutul scris pe tabla. Alte caracteristici includ posibilitatea de a arhiva si partaja cu usurinta documentele incarcate sau adnotate pe parcursul orelor de curs. 

Tablele cu afisaj interactiv „all-in-one”: ecranul tactil interactiv

Cunoscut si sub numele de afisaj digital interactiv, acesta este un ecran independent cu care se poate interactiona direct. Arata ca un televizor mare cu ecran plat si are un sistem de depozitare incorporat. Acest lucru ii permite sa stocheze datele pe care le afiseaza. Utilizatorii pot conecta mai multe dispozitive Android, Apple sau Windows la ecranul interactiv, inclusiv tablete, stick-uri USB si smartphone-uri, iar conectivitatea este versatila, inclusiv wireless.

Acest tip de tabla interactiva este din ce in ce mai popular si reprezinta noul standard pentru afisajele interactive la locul de munca.

Cele mai citite articole