Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Carduri de credit biometrice: autentificarea bancară a viitorului

Alege să îți iei și tu un card de creditde la Banca Românească, dacă vrei să ai un instrument bancar smart, în ton cu energia anului 2021.

Cele 4 condiții pe care trebuie ca să le îndeplinești cumulativ pentru a obține acest Cardul Deștept de Cumpărături sunt următoarele:

– să ai cetățenia română, rezidenţa în România şi să obţii venituri în România;

– să ai vârsta cuprinsă între 24 şi 70 de ani;

– să ai un venit minim lunar de 1.600 lei;

– să fii salariat cu o vechime la actualul loc de muncă de minimum 3 luni.

Dacă te încadrezi în aceste condiții de eligibilitate, trebuie să știi că limita de credit maximă este de 20.000 lei / 100.000 lei în cazul cardurilor de credit garantate cu depozit colateral. Suficient, nu-i așa?

Biometria deschide o nouă eră de autentificare digitală pentru instituțiile financiare

Deoarece frauda și criminalitatea online câștigă din ce în ce mai multă atenție în lume, prevenirea expunerii clienților la riscuri ar trebui să fie pe primul loc pe agenda băncilor, împreună cu îmbunătățirea experienței clienților. Această tehnologie poate face acest lucru, asigurând o schimbare treptată a experienței utilizatorului de card, fie el de debit sua de credit.

Introducerea serviciilor bancare electronice și mobile a oferit clienților un mod mai comod și mai eficient de a interacționa cu banca oricând doresc și oriunde s-ar afla.

Cele mai citite articole

Cu toate acestea, oamenii încă mai cred (mai mult sau mai puțin justificat!) că există lacune în securitatea băncii lor electronice. DIn acest motiv, băncile și alte instituții implicate în efectuarea plăților biometrice trebuie să își optimizeze criteriile de securitate, fără însă a face rabat în ceea ce privește comoditatea pe care o oferă serviciile lor utilizatorilor.

Fără parole noi la cardurile bancare!

S-a dovedit că utilizatorii de carduri specifici anului 2021 s-au saturat în număr mare de calvarul nesfârșit al metodei de autentificare cu nume de utilizator și parolă. Plus că sunt obligați să își tot schimbe respectivele parole pentru un plus de siguranță. Pentru sectorul bancar puternic solicitat din acest punct de vedere, răspunsul convingător vine sub forma unei noi generații de soluții biometrice care să fie ușor acceptată de către clienții lor.

Clienții bancari de astăzi cer așadar nu numai o experiență personalizată, ci mai sigură și convenabilă. Băncile trebuie să se asigure că sunt cu un pas înaintea concurenților în dezvoltarea unei experiențe atractive și ușor navigabile pentru clienți, iar noile tehnologii biometrice oferă o modalitate de a realiza acest lucru. Iar Banca Românească prin soluțiile pe care le oferă celor interesați este în top.

Procesele bancare biometrice trebuie să protejeze impecabil confidențialitatea

Integrarea autentificării biometrice în cadrul serviciilor bancare va continua să se îmbunătățească cu noi tehnologii și tehnici pentru analiza contextuală.

Consumatorii se vor bucura de o experiență și mai eficientă, dar specialiștii trebuie să fie extrem de prudenți  atunci când se adresează domeniului. Datele biometrice sunt, fără îndoială, cele mai personale date pe care le are oricine.

Și, spre deosebire de o parolă sau un număr PIN, aceste informații biometrice nu este posibil să fie schimbate. Mai exact, dacă datele biometrice personale sunt compromise sau pierdute, impactul asupra încrederii consumatorilor în tehnologie poate fi catastrofal.

Nu trebuie trimise date terților pentru autentificare, eliminându-se necesitatea înființării unei baze de date biometrice și riscul de interceptare a acestora sau orice alt tip de manipulare infracțională a procesului de identificare a unei persoane.

Viitorul ne va surprinde plăcut în materie de carduri bancare, iar pandemia de coronavirus cumva are darul de a accelera apariția de noi soluții digitale performante comode și sigure pentru utilizatori.

Cardul de credit smart de la Banca Românească este un exemplu sugestiv în această direcția. Alege să îți procuri și tu unul pentru a fi cu un pas mai aproape de zorii unei noi ere de plăți online!

Cele mai citite articole