Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cafea măcinată – tot ce trebuie știi pe această temă!

Doar pentru că formatul în care se consumă cel mai mult cafeaua este cafea macinata, nu înseamnă că este „doar” un produs de consum banal.

Astăzi, poți alege dintr-un număr infinit de cafele măcinate pentru a-ți pregăti extracțiile. Important este să favorizezi un produs a cărui măcinare va fi adaptată la aparatul tău de cafea (espressor, filtru de cafea italian sau filtru, de exemplu) pentru a optimiza extracția și degustarea tuturor aromelor pe care fiecare pachet și fiecare tip ți le va dezvălui.

Proprietățile cafelei

Amintește-ți că în spatele fiecărui pachet, indiferent de originea sa, munca de selecție, prăjire și adaptare a produsului la așteptările consumatorilor este realizată de echipe de experți. În acest sens, cafeaua măcinată este departe de a fi doar o marfă. Este rezultatul unui proces îndelungat care îți garantează plăcere constantă cu fiecare ceașcă.

Ceea ce va fi decisiv în plăcerea pe care consumatorul o va obține din degustare este mărimea măcinării.

Acesta este motivul pentru care găsim atât arabice, robustă și amestecuri în această gamă de produse. Cafeaua măcinată poate proveni din orice parte a lumii, din orice țară și din orice tulpină. Ceea ce se oferă în fiecare pachet de cafea măcinată este o origine și un ambalaj în cel mai reușit mod de a fi gustată în condiții și în conformitate cu o metodă de preparare gândită în amonte.

Beneficiile cafelei măcinate

Cele mai citite articole

Dacă ești unul dintre cei cărora le place să-și facă timp pentru a aprecia toată complexitatea aromatică a unei cafele arabica, de exemplu, tot echilibrul de arome și note de gust pe care ți le poate oferi, pregătindu-o singur acasă în aparatul tău, știi mai bine decât oricine că un pachet de cafea măcinată bună îți poate oferi o plăcere incredibilă.

Producătorul a avut grijă să livreze măcinarea ideală pentru a se potrivi aparatului tău, dezvăluind toate aromele fiecărui bob. Oricare ar fi originea, dacă ai grijă să alegi o cafea măcinată concepută pentru metoda ta preferată de extracție, te vei bucura de fiecare ceașcă, de la prima înghițitură până la ultima picătură.

Trebuie să știi că utilizarea unui filtru de cafea nu necesită același șablon de măcinat ca un espressor. De asemenea, este important să acorzi multă atenție acestui punct înainte de a cumpăra automat primul pachet care vine. 

Fiecare pachet are o pictogramă care indică tipul de extracție pentru care este recomandat. Departe de a fi doar un detaliu, acest punct îți va permite să dezvălui tot gustul cafelei pe care ți-ai fixat obiectivele. Abătându-te de la acest punct, ai putea pierde toată bogăția de aromă pe care o cafea o poate oferi.

Indiferent cât de perfectă este o cafea prăjită, dacă nu este folosită corect, va dezvălui doar o parte din aroma pe care o conține. 

Cele mai citite articole