Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Balustrade de sticlă pentru o casă modernă

De obicei, tindem să considerăm sticla un material fragil și ușor, nu foarte stabil ca structură și potrivit în principal pentru ferestre. De ceva timp însă lucrurile s-au schimbat radical și variatele tipuri de sticlă sunt acum folosite inclusiv pentru realizarea unor piese de mobilier. 

Să nu mai vorbim de modelele speciale de balustrade de sticla care nu sunt doar foarte sigure și funcționale, ci, mai presus de toate, reprezintă un punct de atracție, care va crește valoarea unui imobil în mod incontestabil.

Balustrade de sticlă se montează acum tot mai mult și la noi în țară, oamenii fiind extrem de mulțumiți de confortul pe care acestea îl oferă indiferent dacă vorbim de zona scării interioare sau de protecție montat pe balcon sau terasă. 

Balustrade sigure din sticlă securizată sau sticlă laminată

Sticla utilizată pentru balustradele dintr-o locuință trebuie să fie cât mai sigură și durabilă pentru a nu reprezenta o amenințare pentru utilizatori. Prin urmare, varietățile de sticlă folosite sunt extrem de rezistente la impact și, în caz de deteriorare, au capacitatea că nu vor provoca accidente nedorite.

Aceste criterii sunt îndeplinite ireproșabil de sticla întărită și sticla laminată. Sticla întărită are o rezistență mecanică mult mai mare decât sticla obișnuită. În timpul tratamentului termic, este încălzită la peste 600 grade Celsius și apoi răcită cu aer comprimat rece. Datorită acestui fapt, rezistența sa mecanică, precum și rezistența termică crește foarte mult și, după rupere, ea se va descompune în bucățele mici, lipite, nu în cioburi ascuțite. 

Sticla cu rezistență parțial îmbunătățită, întărită la temperatură ceva mai mică este, de asemenea, disponibilă pe piață. 

Sticla laminată  utilizată pentru producerea balustradelor de sticlă nu reprezintă altceva decât un sandwich format din panouri de sticlă lipite împreună cu o folie PVB (polivinil butiral). În cazul spargerii, această varietate de sticlă nu se sfărâmă, fragmentele sale rămânând la locul lor, atașate de folie. 

Cele mai citite articole

În cazul proiectelor constructive în care balustradele de sticlă trebuie să facă față unor sarcini grele, se folosesc cel mai adesea panouri din sticlă întărită combinate cu trei sau chiar patru straturi de folie (tip sandwich). Dacă balustradele de sticlă sunt utilizate pentru a umple zonele libere dintre stâlpii sau cadrele de fier forjat, atunci când nu trebuie să suporte singură sarcini grele, este suficientă și sticla securizată obișnuită.

Balustrade realizate integral din sticlă 

Balustradele din sticlă 100% sunt foarte spectaculoase, deoarece reușesc să filtreze lumina în funcție de gradul de opacitate pe care îl prezintă și nuanțele coloristice. În funcție de proiectele arhitecturale, ele pot da senzația de spațiu larg sau, dacă este cazul, suprafața acesteia se poate restrânge optic.

Întrucât nu conțin elemente structurale realizate din alte materiale, sticla din care sunt balustradele confecționate trebuie să fie foarte durabilă. 

Balustrade din sticlă profilată

O alternativă remarcabilă la balustradele ce se montează în casele rezidențiale sunt balustradele din sticlă profilată. Acestea sunt masive și grele, motiv pentru care au nevoie de accesorii și elemente de fixare puternice. Balustradele din sticlă profilată nu depășesc de obicei 110 cm înălțime, iar lungimea lor standard este de aproximativ 120 cm (lungimea lor maximă fiind de 180 cm).

AlcoGroup oferă balustrade de calitate, inclusiv diverse sisteme de prindere a sticlei, în funcție de zona de montaj. Mai mult decât atât, execută lucrări atât în țară, cât și oriunde în Europa. Panourile din sticlă securizată și laminată pot fi de diverse grosimi și sunt disponibile în mai multe nuanțe: clară, ultraclară, sablată, fumurie (gri sau maro), colorată. 

Intră pe www.alcogroup.ro pentru detalii!

Cele mai citite articole