Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avantajele implanturilor dentare

Implanturile dentare sunt o practică utilizată pe scară largă de către stomatologi, deoarece permit înlocuirea unui dinte natural lipsă cu unul artificial. Datorită numeroaselor progrese și cercetări din domeniul stomatologiei, rata de succes a implanturilor este foarte mare. De fapt, an de an, tratamentul s-a îmbunătățit pentru a oferi clienților rezultate durabile și eficiente.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar înlocuiește un dinte natural lipsă. Aceasta corespunde unei porțiuni metalice sub forma unui șurub care recreează rădăcina dintelui. Această componentă este fabricată de obicei din titan, un metal biocompatibil. Partea vizibilă a dintelui numită coroană este realizată din ceramică. 

Implanturile dentare sunt plasate ușor de către un chirurg într-un clinica stomatologica. O astfel de operație se face în cel mai mare confort datorită noilor abordări și diferitelor tehnici de anestezie.

După plasarea implanturilor, este nevoie de câteva săptămâni de integrare. În această perioadă, implantul de titan ajunge să se integreze, adică să se îmbine cu osul pentru a permite o ancorare solidă. Odată ce implantul este integrat în os, diferitele etape ale fabricării coroanei pot începe cu medicul dentist restaurator.

Nu este obligatoriu să se înlocuiască fiecare dinte lipsă cu un implant dentar. Într-adevăr, o punte sau chiar o proteză dentară care înlocuiește mai mulți dinți poate fi susținută de implanturi dentare. Deoarece fiecare caz este diferit, trebuie un consult de specialitate pentru a se ști dacă pacientul ar fi un candidat bun pentru un implant.

Cele mai citite articole

În cele din urmă, după o intervenție chirurgicală orală, trebuie luate anumite măsuri de precauție pentru a promova vindecarea, în special la nivelul alimentelor va fi necesar ca pacienţii să fie atenți.

Care sunt principalele avantaje ale unui implant dentar? 

Un rezultat apropiat de dinții naturali

Unul dintre primele mari avantaje ale implantului dentar este acela că permite să recreeze într-un mod foarte similar aspectul unei rădăcini naturale a dinților. În acest fel, dintele artificial poate avea un ancoraj solid independent, fără a depinde de dinții adiacenți.

O rată de succes ridicată

În zilele de astăzi, progresele în stomatologie permit o rată de succes foarte mare pentru implanturi. În plus, chiar dacă nu se poate prezice cu exactitate durata de viață a unui implant, este însă foarte posibil ca acesta să rămână pe viață, cu condiția: 

  • să fie menținut în mod corespunzător; 
  • integrarea implantului să decurgă bine;
  • să fie pus în bune condiții.

Restabilește confortul masticator

După pierderea unuia sau mai multor dinți, poate apărea un disconfort masticator din cauza scăderii masei dentare. Într-adevăr, o scădere a numărului de dinți poate face mestecarea mai dificilă, adică tăierea sau măcinarea anumitor alimente poate deveni mai complexă. Implanturile dentare fac posibilă înlocuirea dinților lipsă și astfel crește calitatea mestecării. Pentru unii oameni, mestecarea poate fi dificilă din cauza unei proteze instabile. Implanturile pot remedia această situație.

Previne pierderea osoasă

Adesea, atunci când un dinte este pierdut, osul maxilarului tinde să îşi piardă volumul, ceea ce poate duce la căderea dinților vecini. Datorită implantului, osul este stimulat și previne deteriorarea. Acest lucru va menține maxilarul și dinții sănătoși.

Cele mai citite articole