Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alimentaţia cu lapte praf în primele luni de viaţă – o alegere a femeilor de carieră, a mămicilor care ies sau călătoresc mult cu copiii, a mămicilor care îşi angajează bone

Deşi nu se afla printre recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, alimentaţia bebeluşilor bazată pe laptele praf în primele luni de viaţă este din ce în ce mai preferată de către mămicile de carieră, de mămicile care îşi angajează bone sau îşi lasă copiii în grija bunicilor, de mămicile care au de urmat un tratament sau suferă de o boală transmisibilă. Cu alte cuvinte, motivele alimentaţiei cu lapte praf pot fi deopotrivă personale, medicale şi profesionale, de aceea este foarte important ca părinţii să ia cea mai bună decizie în acest sens.

Principalele motive pentru a hrăni copilul cu lapte praf încă din primele luni de viaţă

Principalele motive invocate de către mămici pentru a hrăni bebeluşi cu lapte praf din primele luni de viaţa sunt:

·  motive personale ce includ imposibilitatea de a hrăni copilul cu lapte matern la cerere şi de a fi mereu lângă copil atunci când acesta are nevoie de hrană;

·  motive profesionale ce includ un job foarte bine plătit, o afacere foarte reuşită la care mămicile nu pot renunţa în detrimentul vieţii de familie;

·  motive medicale ce includ imposibilitatea de a hrăni copilul din cauza lipsei totale de lapte şi din cauza unor  boli ce se pot transmite la copil prin laptele matern sau a unor intervenţii medicale ce presupun anestezie totală şi recuperare.

Ce beneficii aduce laptele praf organismului copilului?

Consumul de lapte praf încă din primele luni de viaţa aduce organismului copilului următoarele beneficii demne de menţionat:

·  oferă o cantitate adecvată de proteine necesare unei creşteri frumoase şi armonioase, ajutând la dezvoltarea muşchilor şi a ţesuturilor la nivel optim;

·  oferă copiilor energia de care au nevoie peste zi;

·  ajută la întărirea oaselor, fiind bogat în minerale, vitamina D, calciu, magneziu şi fosfor;

·  îmbunătăţeşte sănătatea pielii bebeluşilor;

·  are un conţinut foarte bogat în vitamina A, D, E, K, B asigurând copiilor un sistem imunitar foarte puternic şi ajutând la dezvoltarea celulelor organismului în mod optim;

·  are un gust foarte plăcut, se aseamănă cu gustul laptelui matern;

·  are un conţinut bogat de proteine şi de aminoacizi esenţiali care îl fac uşor de digerat şi care asigură buna funcţionare a organismului;

·  are un conţinut optim de carbohidraţi;

·  se pliază pe nevoile speciale ale copiilor, existând formule de lapte pentru copiii care prezintă intoleranţă la gluten, la lapte şi care au nevoie de un produs special;

·  este uşor de preparat, permiţând prepararea lui instantanee chiar şi în parc cu instrumentele adecvate;

·  copilul poate fi hrănit fără ruşine oriunde şi oricând.

Pentru a nu exista probleme la nivelul sănătăţii copiilor în urma consumului de lapte praf, părinţi vor lua în calcul următoarele recomandări:

·  vor ţine cont de instrucţiunile de pe ambalaj;

·  vor steriliza perfect instrumentele folosite la prepararea laptelui praf;

·  vor folosi numai apa îmbuteliată specială pentru bebeluşi sau apă fiartă şi răcită;

·  vor depozita cutia de lapte praf în frigider;

·  nu vor folosi laptele praf de la o masă la alta.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!