Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 pași pentru sărbători de iarnă fără probleme

Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar gândul ne zboară deja la preparatele pe care le vom avea pe masa de Crăciun și la cadourile pregătite pentru întreaga familie.

Cei mai mulți dintre noi ajungem să fim atât de absorbiți de sărbătorile de iarnă încât uităm de sănătate. În plus, cele mai multe dintre activitățile care ne fac sărbătorile distractive tind să ne afecteze starea de sănătate și să ne pună în pericol.

Iată 5 pași pentru sărbători de iarnă fără probleme:

Mănâncă cu moderație

Sărbătorile de iarnă sunt presărate cu multă voie bună și multă mâncare. De fapt, în afară de cadouri, mâncarea este preocuparea principală în această perioadă. Însă excesul alimentar poate crea neplăceri și, uneori, probleme digestive grave.

Poți evita astfel de probleme dacă mănânci cu moderație. De asemenea, poți face alegeri alimentare sănătoase astfel:

– optezi pentru alimente preparate în casă, în locul celor procesate;

– ești atent la dimensiunea porțiilor;

– consumi mai multe fructe și legume;

– bei suficientă apă.

Dacă schimbarea regimului alimentar îți provoacă constipație, apelează cu încredere la medicamente laxative pentru a scăpa de simptomele neplăcute.

Limitează consumul de alcool

Magia sărbătorilor de iarnă este trăită împreună cu familia și prietenii apropiați. Prin urmare, există numeroase ocazii pentru a închina un pahar de alcool și, uneori, ajungi să le pierzi numărul. Însă excesul de alcool îți întunecă mintea și intensifică emoțiile.

Cele mai citite articole

Așadar, dacă nu vrei să-ți strici sărbătorile, bea responsabil!

Nu uita să faci mișcare!

Vremea rece de afară nu trebuie să te oprească de la a face mișcare. Exercițiile fizice te ajută să consumi caloriile acumulate la masa de Crăciun și să îți menții starea de bine.

Dacă gerul iernii te alungă din parc, fă-ți un abonament la o sală de sport pentru a continua antrenamentele. În acest caz, ar fi bine să îți faci vaccinul antigripal, pentru că sălile de fitness sunt pline înainte și după sărbători.

Îmbracă-te cu haine potrivite sezonului rece

Temperaturile scăzute și condițiile meteorologice nefavorabile te obligă să te îmbraci adecvat sezonului rece, pentru a obține maximul de protecție și confort.

Atenție! Este de preferat să te îmbraci cu mai multe straturi subțiri care îți țin de cald, decât cu o singură haină, groasă, de iarnă. Straturile mai multe și mai subțiri oferă o izolare mai bună. În plus, îți permit să renunți la unul câte unul, dacă se încălzește vremea la amiază.

Atenție la cheltuielile de Crăciun!

Iată câteva sfaturi despre cum să cheltui mai puțin în perioada sărbătorilor de iarnă:

– Planifică din timp bugetul și lista de cumpărături (pe cât posibil)

– Aplică limite de preț pentru cadouri.

– Urmărește reducerile de preț din magazine

– Oferă mai degrabă experiențe și amintiri frumoase, decât lucruri materiale.

Aceștia sunt cei cinci pași inteligenți pentru sărbători de iarnă fără probleme.

Cele mai citite articole