Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 obiceiuri ale oamenilor de succes care te vor inspira 

5 obiceiuri ale oamenilor de succes care te vor inspira 

Dacă ţi-ai stabilit vreodată un ţel înalt şi ai reuşit să-l atingi, ştii deja că a fost nevoie să depui mult efort pentru a avea succes. Acest lucru este valabil pentru orice performanţă, însă vei observa, în timp, că nu este întotdeauna suficient. Pentru asta, cel mai simplu este să te inspiri din rutina persoanelor de succes, detaliată în acest articol. 

Fie că ţi-ai dorit să obţii o diplomă, un loc de muncă sau o performanță sportivă, cu siguranţă ai remarcat că pentru a obţine rezultatele dorite, a fost nevoie să-ţi canalizezi toată energia în acea direcţie. Însă, cu cât avansezi în viaţă, descoperi că nu mereu eforturile majore duc către cele mai mari recompense. Dacă vei întreba persoanele de succes care este secretul lor, vei putea regăsi câteva elemente comune. De aceea, noi ne-am gândit să facem un top cu obiceiuri ale oamenilor ce au atins performanţe înalte din punct de vedere profesional, fiind considerate adevărate modele demne de urmat. Spoiler alert: vei avea nevoie de multă determinare şi de un board vision

  1. Trezitul dimineaţa devreme

Un studiu Harvard Business Review a constatat că toate persoanele de succes care au participat la studiu se trezesc foarte devreme. În acest fel, obţin câteva ore în plus în fiecare dimineață, când creierul lor este odihnit şi pot începe o nouă zi cu un avans considerabil față de restul lumii. Trezitul de dimineaţă le permite să dedice mai mult timp obiectivelor lor şi să petreacă o oră la sala de sport sau alergând în parc, evitând astfel aglomeraţia. 

  1. O rutină de antrenament

Aşa cum bine ştii, pentru a avea o minte activă şi sănătoasă, este nevoie de un corp sănătos. Dimineaţa este momentul perfect pentru a-ţi trezi muşchii fie prin stretching sau cardio, fie printr-o combinație a celor două. Vei avea atât de multă energie, încât este foarte posibil să nu mai ai nevoie nici măcar de ceaşca de cafea. Bineînţeles, nu înseamnă că nu o vei putea savura în continuare, chiar dacă nu ai mai avea nevoie de boost-ul de energie dat de cofeină. 

  1. Micul dejun sănătos

Cele mai citite articole

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Acesta este momentul perfect pentru a lua o masă bogată în calorii, deoarece acestea îţi vor da energie şi se vor consuma pe parcursul întregii zilei. Oamenii care au atins culmile succesului profesional consumă la micul dejun carbohidraţi sănătoşi, proteine şi grăsimi. 

  1. Alegerea a trei obiective 

De cele mai multe ori, agenda noastră zilnică este atât de plină, încât seara ne simţim dezamăgiţi că nu am reuşit să atingem toate task-urile. Însă, obiectivele pe care persoanele de succes şi le propun în fiecare zi nu au neapărat legătură cu o activitate anume. Este vorba, mai degrabă, despre o îmbogăţire a vieţii cu lucruri noi învăţate sau cu sentimente depline. Dacă te vei concentra pe alegerea a trei obiective zilnice, vei observa că vei găsi uşor soluţii pentru restul task-urilor printr-o cale mai rapidă de rezolvare sau le vei delega altcuiva. Dacă ziua devine tot mai aglomerată, nu uita că este perfect normal să spui, ocazional, şi „nu”. 

  1. Consumarea conținutului motivaţional 

Adesea, suntem atât de implicați în activitățile noastre zilnice, încât suntem departe de a fi concentrați pe viitor. Cu toate acestea, oamenii care au atins deja succesul îşi alocă zilnic timp pentru a-şi proiecta planurile de viitor. Acest lucru este distractiv, extrem de mulţumitor şi, bineînțeles, un element cheie al antreprenoriatului. Dacă vrei mai multe informaţii despre asta, poţi să citești câteva cărţi motivaționale sau să asculţi podcasturi cu această temă. 

Indiferent cât de devreme te-ai trezi, ziua are întotdeauna 24 de ore, iar scopul tău trebuie să constea în consumarea inteligentă a acestora. Culcă-te la ore rezonabile pentru a te odihni 7-9 ore în fiecare noapte, iar zilele tale vor fi mult mai productive.

Sursa foto: Shutterstock     

Cele mai citite articole