Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 lucruri utile care ar trebui să se găsească în bucătăria ta

În general, bucătăria poate fi un spațiu în care ne petrecem o mare parte din timp. Chiar dacă gătitul poate fi o pasiune, uneori este important să deținem obiecte care să ne ușureze munca într-un mod considerabil și care să ne înjumătățească timpul de preparare a mâncării, astfel încât, după o zi obositoare la muncă, să petrecem mai puțin timp în bucătărie și să ne bucurăm de timp alături de cei dragi, de momentul în care luăm cina împreună. 

De aceea, îți oferim astăzi 5 lucruri care, fără îndoială, te vor ajuta când vine vorba de prepararea mâncării și de reducerea timpului petrecut în bucătărie, printre ingrediente și veselă. 

1. Un airfryer

O alternativă sănătoasă la mâncarea gătită în friteuză poate fi un airfryer, fiindcă nu necesită mult ulei, poate reduce conținutul de grăsime al alimentelor prin procesul de preparare, astfel încât mâncarea pregătită în cadrul acestuia este mult mai sănătoasă decât aceea prăjită sau gătită la friteuză. Este ușor de folosit și, în cazul unor defecțiuni cuptor electric, acesta poate înlocui cu succes un cuptor, pentru că pot fi preparate tot felul de mâncăruri, de la carne la legume și chiar prăjituri. 

2. O mașină de spălat vase

Chiar dacă nu ai o familie numeroasă sau nu primești musafiri des, o mașină de spălat vase te poate ajuta atunci când se adună teancuri de veselă, pentru că nu ai avut chef și, poate, nici vreme să le speli la momentul potrivit. Aceasta te ajută să salvezi timp prețios, pentru că nu vei mai fi nevoit să petreci mult timp spălând vasele, dar are și un rol semnificativ când vine vorba de reducerea consumului de apă. 

3. Un cuptor cu microunde

Cele mai citite articole

Cuptorul cu microunde poate contribui, de asemenea, la reducerea timpului petrecut în bucătărie, pentru că mâncarea poate fi încălzită mult mai ușor și nu trebuie supravegheată atunci când o lași la încălzit. În felul acesta eviți să murdărești aragazul în timp ce încălzești mâncarea și, totodată, poate fi un instrument util și atunci când vine vorba de dezghețarea hranei. 

4. Un grătar electric

Dacă îți place mâncarea preparată la grătar, dar nu locuiești la casă și îți dorești să gătești legumele și carnea într-un mod gustos și rapid, atunci un grătar electric este o idee bună. Nu este greu de folosit și îți ușurează procesul de preparare al cărnii, mai ales atunci când vrei o cină simplă, delicioasă și nutritivă, cum ar fi pieptul de pui la grătar cu legume (dovlecei, vinete, ardei kapia) preparate, la rândul lor, în același mod. 

5. Un robot de bucătărie

Nu în ultimul rând, un robot de bucătărie poate fi așezat chiar pe primul loc atunci când vine vorba de utilitate, pentru că poate fi utilizat cu mai multe scopuri. Dacă este performant, acesta poate toca legumele, poate frământa aluaturi, bate ouăle, mărunți, felia și nu numai. De asemenea, poate fi folosit și pe post de blender, astfel încât poți prepara supe creme și smoothie-uri delicioase. 

Așadar, fie că îți place să gătești, fie că nu îți place, important este să ușurezi acest proces și să nu îți petreci chiar tot timpul în bucătărie – mai ales atunci când acel timp poate fi folosit cu alte scopuri, și anume, alături de cei dragi. De aceea, e important să găsești obiecte utile și eficiente pe care să le folosești în procesul de pregătire, de gătire și de încălzire a hranei. De asemenea, pe lângă toate acestea, o mașină de spălat vase poate fi o alegere înțeleaptă.

Sursa foto: Pexels.com

Cele mai citite articole