Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3 sfaturi utile care vor ușura mutarea într-o locuință nouă

3 sfaturi utile care vor ușura mutarea într-o locuință nouă

Atunci când iei decizia să te muți într-o altă casă, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte, pentru ca procesul să se desfășoare cât mai simplu și fără bătăi de cap. În primul rând, totul începe cu organizarea eficientă a lucrurilor personale și a obiectelor de mobilier pe care decizi să le integrezi în noul decor. 

Un plan bine stabilit te va ajuta să-ți păstrezi entuziasmul și calmul pe toată durata acestei aventuri. Mai departe, am pregătit trei sfaturi utile pe care le poți încerca:

Planifică în prealabil

După ce ai găsit locuința potrivită nevoilor și gusturilor tale, analizând ofertele disponibile de case de vanzare Bucuresti sau din alt oraș, a venit momentul să începi tranziția către noul spațiu. Ia în considerare faptul că vei avea nevoie de câteva zile, poate chiar o lună, să aranjezi toate lucrurile în cutii de carton pentru depozitare sau în saci. 

Înainte să te apuci de împachetat, separă hainele, încălțămintea, vesela, accesoriile, aparatele electrocasnice și mobilierul în două grupe: cele pe care vrei să le păstrezi și cele de care nu mai ai nevoie. Oprește doar lucrurile necesare și restul donează-le prietenilor sau unui centru specializat. 

De asemenea, pentru a găsi mai rapid tot ce ai nevoie, etichetează fiecare cutie și precizează ce ai pus în interior. Prin urmare, nu vei pierde timp atunci când vrei să aranjezi sertarele din bucătărie sau produsele de îngrijire din baie. 

Alege o modalitate de a transporta bagajele 

Fie că apelezi la un prieten sau o firmă specializată în mutări, ține cont de faptul că vei avea nevoie de o mașină destul de spațioasă, unde să încapă toate obiectele, electrocasnicele, patul, canapeaua, mesele, scaunele, biroul și biblioteca. Pentru a eficientiza timpul, găsește un camion de marfă cu lift încorporat, astfel încât vei putea încărca și descărca bagajele mai ușor. 

Cele mai citite articole

Cere oferte din partea mai multor companii specializate în mutări și asigură-te că îți pun la dispoziție tot ce ai nevoie pentru securizarea lucrurilor: chingi de ancorare, bare de siguranță, sisteme de prindere sau folii de protecție. Desigur, această variantă este mai costisitoare în comparație cu folosirea autoturismului personal, însă vei termina sarcina mai repede, în timp ce mobilierul este transportat în siguranță. 

Repartizează obiectele în locul potrivit

Acomodarea într-un spațiu diferit poate să fie dificilă la început, deoarece ești nevoit să te obișnuiești cu structura locuinței. Așadar, întocmește o schiță cu locurile potrivite unde vei așeza obiectele mari de mobilier. 

Desigur, planul inițial se poate modifica în funcție de configurația dorită. Spre exemplu, dacă dimensiunea camerelor îți permite, aplică principiul de amenajare avut și în vechiul apartament sau casă. 

Pe de altă parte, experiența mutatului poate fi un imbold pentru adoptarea unui nou stil de design interior. Dacă până acum căminul a fost decorat într-un mod retro, ieși din sfera de confort și dă o șansă stilului minimalist. 

Caracterizat prin simplitate și linii moderne, minimalismul se potrivește persoanelor care vor o atmosferă cât mai aerisită, cu un număr restrâns de obiecte de mobilier sau accesorii pentru decor. 

De cele mai multe ori, mutatul este asociat cu un episod stresant, deoarece trebuie să ții cont de o mulțime de aspecte în privința organizării. Dar nu este nevoie să fie așa. Un nou cămin îți dă prilejul să te bucuri de o aventură inedită din viața ta. 

Sursă foto: Shutterstock

Cele mai citite articole