Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3 rețete simple, ușoare și delicioase cu paste și ton pentru seri relaxante

 Ți-ar plăcea să-ți întâmpini partenerul cu o cină savuroasă și un pahar de vin desfătător? Să retrăiți momentele de început sau să le creați acum? 

            Iată 3 rețete apetisante de paste care pot fi preparate ușor și pe care le puteți savura la ceas de seară sau de prânz. Voi alegeți! 

  1. Paste cu ton și smântână. 

Sursa foto: youtube

        Pentru această rețetă se recomandă tonul proaspăt, însă dacă nu este posibil folosește tonul la conservă, preferabil brandul italienesc Rio mare. 

Ingrediente pentru 4 persoane. Timp de preparare: aproximativ 15 minute. 

  • 1 pachet de paste Barilla (preferabil penne)
  • Ulei de măsline
  • 1 ceapă galbenă
  • 250 de ml de smântână
  • 200 de grame de ton (proaspăt sau în conservă)
  • sare și piper după gust

           Mod de preparare: pune apă într-o oală și las-o până la fierbere. Adaugă un strop de sare și pastele. Se fierb conform instrucțiunilor regăsite pe ambalaj. În timp ce fierb pastele, prepari sosul. 

      Adaugă într-o tigaie antiaderentă puțin ulei de măsline, lasă-l să se încălzească puțin, după care adaugă ceapa tocată mărunt sau în felii, în funcție de preferințe. Scurge uleiul din conserva de ton și adaugă tonul peste ceapa care a devenit aurie. Lasă la fiert aproximativ 2 minute și adaugă smântâna. Mai lasă 5 minute acoperit, timp în care amesteci de multe ori. Când este gata, oprește focul și lasă să se odihnească. După ce s-au fiert pastele, scurge apa și pune-le în tigaia cu sos. Amestecă pentru o compoziție omogenă și servește. 

  1. Paste cu ton și roșii. 

Sursa foto: KitchenAid

        Poate că pare o rețetă plictisitoare, dar dacă este pregătită cu pasiune rezultatul este excelent. 

Cele mai citite articole

Ingrediente pentru 2 persoane. Timp de preparare: aproximativ 30 de minute.

  • 180 g paste (orice tip)
  • 130 g de ton scurs de ulei
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 linguri de ulei de ton din conservă
  • 220 g piure de roşii
  • 1 ardei iute (opțional)
  • pătrunjel proaspăt sau de la congelator, tocat (opţional)
  • busuioc tocat (opțional)
  • sare şi piper după gust

           Mod de preparare: scurge uleiul din conserva de ton, dar păstrează-l. Adaugă într-o tigaie 2 linguri din acest ulei și ceapa peste el pentru gătire. Se adaugă ulterior ardeiul iute tocat (în funcție de preferințe) și tonul și se lasă aproximativ 5 minute pe foc. Mărunțește tonul cu o furculiță după ce l-ai adăugat în tigaie. Adaugi piureul de roșii și lasă încă 10 minute pe foc, timp în care poți adăuga puțină apă dacă este nevoie. La final, condimentează cu sare, piper și busuioc tocat pentru o aromă inconfundabilă. 

                Fierbe pastele între timp conform instrucțiunilor, scurge-le și toarnă-le peste sos, lăsând câteva minute pentru ca aromele să se combine. Adaugă busuioc sau pătrunjel tocat peste preparat.

  1. Paste cu ton și un delicios sos alb pentru a căror pregătire nu este nevoie să fi un bucătar profesionist. 

Sursa foto: South African

Ingrediente pentru 2 persoane. Timp de preparare: aproximativ 20 de minute.

  • 180 g de paste (orice tip: penne, spaghete, tagliatelle)
  • 120 g de ton în ulei (la conservă)
  • 120 ml de smântână pentru gătit
  • parmezan ras
  • o jumătate de ceapă galbenă
  • 6 roșii cherry (opţional)
  • puțin vin alb
  • pătrunjel (opţional)
  • chilli
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare și piper 
  • boia de ardei

           Mod de preparare: Pentru început fierbe pastele (conform instrucțiunilor) într-o oală cu apă dată în clocot în prealabil. 

               Între timp prepară sosul astfel: Adaugă puțin ulei de măsline într-o tigaie peste care pui ceapa tocată mărunt, un praf de sare și boia de ardei. Lasă la gătit până când ceapa capătă o culoare perfect aurie. Ulterior adaugi tonul scurs de ulei și lași încă 2 minute pe foc. După ce este gătit și tonul, adaugă un strop de vin pe care îl lași să se evapore, după care se adaugă roșiile cubulețe. Se acoperă tigaia și se lasă la foc 12 minute. Acum adaugi smântâna și pătrunjelul tocat, le amesteci puțin și răstorni pastele peste această compoziție. Se amestecă până la omogenizare și se condimentează după gust. 

               Servește-le cu puțin parmezan ras fin. 

                Poftă bună! 

               Care rețetă îți place cel mai mult? Alege una dintre cele trei, comandă ingredientele de pe supermercato.ro sau mergi la magazin și întâmpină-ți partenerul cu o porție savuroasă de paste și o seară de poveste!

Cele mai citite articole